Sayfalar

24 Şubat 2012 Cuma

Hit So Hard (2011)




Hit So Hard, Türkiye’de bu yıl !f Film Festivali kapsamında gösterime girdi. Hole müzik grubunun bir dönem davulculuğunu yapmış en önemli üyelerinden lezbiyen prenses Patty Schhemel’in hayatına dayalı olarak kameraya alınmış bir belgesel film. Yönetmenliği P. David Ebersole’a ait. Filmin adı, Hole’un Celebrity Skin albümde yer alan ‘Hit So Hard’ parçasından alınma.
Filmde Patty’nin bateristlik kariyerinden, uyuşturucuyla mücadelesi ardından işsiz kalıp sokağa düşmesi ve kendini tekrar toparlamaısını anlatıyor. Çok güçlü bir kadının yaşamına ışık tutuyorlar; Hole’le parlaması, eşcinselliği, uyuşturucu yüzünden yaşadığı sıkıntılar, Kurt Cobain ile arkadaşlığı ve düşüşü…
Filmde Hole aynı zamandan Kurt ve Cortney ile ilgili daha önce yayınlanmamış bazı video çekimleri bulunuyor.
Patty yaşadıklarını kendi ağzından anlatırken aynı zamanda Hole , The Go Go’s, Faith No More, Veruca Salt, The Bangles gibi  grupların elemanlarından da dinliyoruz.

Patty şimdilerde eşi, bebeği ve köpekleriyle yaşıyor ve mutlu. Courtney lafını ‘’Patty benim davulcum asla da bir başkasının olamaz’’ cümlesiyle bitiriyor. Patty, Courtney hakkında kötü laf etmiyor. Beni şaşırtan bir idda ise Grunge müziğin Lezbiyenliği temel aldığı iddasıydı. ‘’Oduncu gömlekler, kot pantolonlar…’’
Rock dünyası, Hole’un geri planda kalmış elemanları, liderleri Courtney Love ve Kurt Cobain’li videoların bulunduğu iyi bir belgesel. Herkesin izleyip zevk alabileceği bir dille anlatım yapılmış; meraklısının yanısıra bir çok kişi kendinden bir şeyler bulabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder