Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

Les Triplettes de Belleville (2003)




Les Triplettes de Belleville (Belleville’de Bir Randevu), senaryo ve yönetmenliği Sylvain Chomet’e ait animasyon film. Film müzikal alt yapılıdır, daha fazla müzik ve pandomime yer verilmiştir. Film komedi kategorsindedir fakat yer yer kara komedinin varlığını görüyoruz.
Büyük annesiyle birlikte yaşayan Champion ana karakterimiz, her çocuk gibi kendine ait bir bisikletin kayalini kurmaktadır. Büyük annesi de bu hayalni gerçekleştirir. Fakat bu bisiklet tutkusu güçlü bir hal almaya başlar. Bisiklet yarışlarına ilgi duyacak kadar. Büyük annesi bu tutkusunu da destekler ve onu yarışlara hazırlamaya başlar bir nevi antranörü olur. Yıllarca çalışırlar ve Chapion Fransa Bisiklet turuna yarışmacı olarak katılmaya hak kazanır. Fakat onun gücünü fark eden Amerikan mafyası Chapion ve yarışmacı iki arkadaşını kaçırır. Bundan sonrası kurtarılma mücadelesidir. Kendine güveni tam olan büyük anne torununu kurtarmak için kaçırıldığı yer olan Belleville’e gider. Büyük anneye bir zamanların çok ünlü şarkıcı grubu Belleville üçlüsü yardım edecektir. (Violette, Blanche, Rose)
Film animasyon filmlerde bolca kullanılan canlı renklerin aksine daha koyu renklerin kullanılmıştır. Zman zaman retro sahneler çok gerçekçi ve şık biçimde sunulmuştur. Animasyonun kendine has çizimleri gerçekten çok hoş hatta çzimler yardımıyla bir çok komik sahne görüyoruz. Karkterler oldukça abartılı çizilmiştir. Vurgulanmak istenen ayrıntılarda abartılar mevcuttur, bu filme hoş bir hava katıyor. Ayrıca film zaman zaman rahatsız edici bile olabiliyor. Mesela Champion ve diğer iki yarışmacının mafya tarafından kaçırıldıktan sonra bahis için yarıştırıldığı anlar gayet vahimdir ve rahatsızlık verir. Onun dışında çoğu sahne göndermelerle doludur ama çoğunu komik bir dille anlatmıştır.  



2 yorum: