Sayfalar

27 Kasım 2011 Pazar

Bad Guy (2001)



Bad Guy, çoğu kişinin “3-Iron” filminden tanıdığı Güney Koreli yönetmen Kim Ki Duk ‘un sıra dışı filmlerinden biri.
Az diyaloglu bununla birlikte  rahatsız edici bir film. Kötü bir adamın saplantı haline getirdiği bir aşk hikayesini konu alıyor ki kötü adamın aşkı nasıl ve ne şekilde olur görüyoruz bir nevi. 
Film başladıktan sonra yine güzel ve zarif bir Kim Ki Duk kızı görüyoruz, kimi zaman Kim Ki Duk pembesi elbiseler içerisinde, narin. Bu güzel, üniveriste öğrencisi bayan erkek arkadaşını beklerken bir tacize uğruyor (her genç kızın yaşadığı şey heyecanla sevgilisini beklerken rahatsız edilmek) ama bu başka şekilde ne sözle ne de elle taciz. Direkt kızın dudaklarına yapışıyor hem de erkek arkadaşının yanında. Askerler ve etrafta bulunan kişilerin müdehalesiyle zorla ayırıyorlar kızdan bu adamı. Kötü adamın teni koyu, saçları oldukça kısa ve boynunda derin bir yara izi var. Tacize uğayan kız kendinden özür dilemesini istiyor fakat adam hiç konuşmuyor, askerlerden dayak yediği halde (meydan dayağı da denilebilir) özür dilemiyor.
 Kız da herkesin gözü önünde adamı tokatlayıp, hakaret ediyor yetmezmiş gibi bir de suratının ortasına tükürüyor. Her şey bu olaydan sonra başlıyor zaten. Bu tükürüğün intikamı olacaktır elbet ama izledikten sonra görün derim ben bahsetmeyeceğim , film oldukça hoş ve akıcı , günümüzde geçse de farklı anatomileriyle Uzakdoğu estetiğini yine hissedebiliyoruz kişilerde. Bir de beni en derinden etkileyen olay kızın Egon Schile hayranı olması. (Daha doğrusu yönetmen hayranı)

Bad Guy film boyunca konuşmuyor bir sahne hariç o da çarpıcı burada izleyicinin yüzünde bir tebessüm bile belirebilir. Aşık da olsa kötü adam her zaman kötü adamdır diyor bu yazımı kısa kesiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder