Sayfalar

10 Kasım 2011 Perşembe

Rock’n’Roll High School: RAMONES (1979)






1979 Amerikan yapımı komedi filmi, birkaç yönetmeni ve yazarı var ; Allan Arkush, Richard Whitley, Russ Dvonch isimlerden bazıları.


Tüm okul Sheena is a Punk Rocker şarkısıyla coşuyor ve hikaye, okula prensip sahibi ve dominant bir müdürenin gelmesi ve öğrencilere Rock’n’Roll daha doğrusu RAMONES dinleme yasağı getirmesiyle başlıyor ve punk rock seven bir grup öğrenci RAMONES’dan da yardım alarak müdüreyi nakavt edip okula yeniden hakim olabilmek için çabalıyor.


Film oldukça eğlenceli, özellikle RAMONES sevenler için izlenmesi gereken bir film.
Filmde grubun bir çok sahnesi  var  ilk olarak “Gabba Gabba Hey” plakalı araç ile konser alanına şarkı söyleyerek gelmeleri; çok güzel, çok tatlılar.


Daha sonra, bence en güzel sahne olan ve her gencin hayali olabilecek RAMONES üyelerinin (Joey,Johnny,Dee Dee,Marky) Riff’in yatak odasında minik bir konser vermesi. “ I want you arouuundd , I want you arouuundd” şahane!, Dee Dee Ramone’un da duştaki sahnesi oldukça tatlı.:D
Fare ile yapılan sound testini de unutmamak gerekli, desibel ölçen aletteki grup isimleri, en düşük seviyeden başlayarak sırası ile; Muzak, Pat Bone, Debbie Bone, Donny and Marie, Kansas, Peter Frampton, Foreigner, Jetro Tull, Led Zeppelin, Ted Nugent, Rolling Stone, The Who ve RAMONES. Ses en yüksek seviyedeyken haporlörler BOMM! Sebebi ise RAMONES ‘dur ve bu sound gençleri yoldan çıkarır, diye düşünür despot kadın.


Sonra konser sahnesi var grup birkaç süper şarkı söyler , konsere gelmiş Beethoven hastası müzik öğretmeni bile RAMONES hayranı oluverir kısa zamanda.
Riff’in kuliste Joey ile tanışma sahnesi var bir de , hatta arkadaş olurlar ve grupça okula gelip öğrencilerin özgürlük savaşında onlara yardım ederler. En sonunda “Rock’n’Roll High School “ parçası söylenir bahçede ve okulu patlatarak ateşe verirler. Kazanan Punk Rocktır.


ROCK’N’ROLL HIGH SCHOOL
Well i don’t care about history
Rock, rock rock’n’roll high school
Couse that’s not where i wanna be
Rock, rock rock’n’roll high school
I just wanna have some kicks
I just wanna get some chicks
Rock, rock rock’n’roll high school

Well the girls out there knock me out, you know
Rock, rock rock’n’roll high school
Cruisin around in my GTO
Rock, rock rock’n’roll high school
I hate the teachers and principal
Don’t wanna be taught to be no fool
Rock, rock rock’n’roll high school

Fun fun rock’n’roll high school
Fun fun rock’n’roll high school
Fun fun rock’n’roll high school
Fun fun oh baby





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder