Sayfalar

29 Ocak 2012 Pazar

Irina Palm (2007)




Irina Palm, Sam Garbarski tarafından yönetilmiş, baş rollerini bir zamanların gönül yakan rock prensesi  Marianne Faithfull ve Underground filminden tanıdığımız Miki Manojlovic’in paylaştığı bağımsız bir yapım. Rock prensesini bu kez ton ton bir büyük anne rolünde görüyoruz.

-----spoiler------

Küçük torunun tedavisi için çok para gereklidir, ve durumları pek de iyi olmayan ailesi bu tedaviyi karşılamak için yeterli bütçeye sahip değildirler, büyük anne Maggie’nin durumu da aynıdır. Maggie bu duruma katlanamaz ve iş aramaya başlar, 50 yaşındaki dul kadının iş deneyimi yoktur ve hiçbir yerde iş bulamaz. Daha sonra sex shopta bir afiş görür ve son çaresi olan bu iş için görüşmeye gider fakat yapacağı iş sıradışıdır. Erkeklere hizmet verilen bir mekanda, sadece kolunu kullanacağı bir iştir bu ve Maggie çoktan bu işi kabul etmiştir bile. Yalnızca kolunun görüneceği ve koluyla çalışacağı bu işi tüm çevresinden saklar ve zamanla çok tutulur, artık o Irina Palm’dır.
----spoiler--------

Sade bir bağımsız yapım, oldukça akıcı ve estetik kaygılardan uzak bir trajikomik film izliyoruz, aslında başlı başına dram fakat izleyiciyi güldürebilecek bazı durumlar var. (yanımda oturan adam kahkalarıyla salonu inletmişti bu da bir kanıt sanırım), ‘’penis/tenis kolu’’ gibi. Fedakar büyük annenin sıradışı hikayesi, para bulmak zorunda kalma klişesini yıkıyor. Oyunculukların da iyi olduğu başarılı bir film. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder