Sayfalar

5 Aralık 2011 Pazartesi

CONTROL (2007)




Conrol 2007 yapımı bir Anton Corbijn filmi, bir müzik filmi de denebilir. Control ismi Joy Division’un ‘’She’s Lost Conrol’’ şarkısından gelme. En sevdiğimiz depresif adamlardan biri olan veya olmuş Ian  Curtis’in yükseliş öncesi ve sonrası depresif halleri aynı zamanda Joy Division’ın ortaya çıkışı ve ilşkilerini izliyoruz. Sonu belli zaten.
Filmini çekimleri siyah beyaz tam bir Joy Division ruhu, film boyunca 
müzikler, konserler, Ian dansları… tabi krizleri sinir bozucu.
1970 ler İngilteresi, soluk benizli, ince-uzun ve çok fazla sigara içen bir genç görüyoruz. Oldukça duygusal ayrıca erken aşık oluyor. Evlilik, çocuk, şarkı sözleri ve muhteşem bir grupta yükseliş, sahne ,seyirciler ve akıllı bir güzel kadın, ardından hastalık her şey bu genç yaşında çok çabuk gelişiyor ve bence erken aşk bu adamı hızlı tüketip bitiriyor. 23 yaş onun en yaşlı hali ve videolarda, fotoğraflarda hep aynı yüzde kalması. Açıp bir şarkısını dinlemekle bir fotoğrafına bakmak neredeyse aynı duyguların hissedilmesini sağlayabilir dolayısıyla bu adamı canlandırmak biraz cesaret ister ama Sam Riley bu depresif rolün hakkını veriyor gerçekten.
Film bire bir Ian Curtis biyografisi diyemem çünkü eski eşinin ağzından yazılmış ve evliliğine dayalı sonu acıklı bir hikaye. (karısına bıraktığı not da adamın ne denle acı çektiğini anlatır cinsten)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder